Prova-på-kampanj för cykel - för föreningar, företag och privatpersoner

Nu är det möjligt för föreningar, företag och privatpersoner i Karlskoga att anmäla intresse till Karlskoga kommuns prova-på kampanj med cyklar som pågår under fyra veckor, med start i mitten av september.

Tillsammans med Energimyndigheten driver Karlskoga kommun ett stort cykelprojekt som ska underlätta för cyklister i Karlskoga kommun och att få fler att använda cykel. En av de aktiviteter som genomförs är en prova-på-kampanj med olika typer av cyklar.

- Vi har ett antal olika modeller som vi under fyra veckor lånar ut till de som är intresserade. Samtliga modeller är el-cyklar och det finns olika modeller för olika behov. Det finns lastcyklar, cyklar som går att vika ihop, cyklar som kan transportera upp till sex stycken barn på ett tryggt och säkert sätt och flera andra alternativ, säger Daniel Ekelund, miljösamordnare på Karlskoga kommun.

- Vi hoppas få både förskolor och företag såväl som föreningar och privatpersoner att visa intresse. Det är ett underbart tillfälle att helt kostnadsfritt prova något nytt för att se om det skulle passa i ens egen vardag, fortsätter Daniel.

Kampanjen pågår från och med 14 september och sträcker sig en månad framåt, alltså mellan vecka 38-41. Anmäl intresse så snart som möjligt.

- Genom den här prova-på-kampanjen vill vi sprida kunskap om att cyklar idag är mycket mer än för bara några år sedan. Det finns idag cyklar som passar alla möjliga behov och att använda en cykel istället för en bil är bättre för hälsan, bättre för miljön och sparar mycket pengar, avslutar Daniel.
Cykelprojektet startade 2019 och pågår under hela 2020. Projektet finansieras av ett bidrag från Energimyndigheten.