Full fart på bostadsbyggandet

Björn Sahlqvist och Patrik Elefelt från Lekebergs Måleri & Entreprenad utanför de nybyggda hyreslägenheterna i Brickegården i Karlskoga.

Nya bostäder byggs runt om i hela Karlskoga - både villor, bostadsrätter och hyresrätter. Inom kort står tio nybyggda hyreslägenheter klara i Brickegården – och fler är på gång.

I dagarna går flyttlasset för några av de hyresgäster som ska flytta in i nybyggda hyreshus på Vårvintervägen som ligger i Brickegården i Karlskoga. Det är företaget Lekebergs Måleri & Entreprenad som satsar på hyreslägenheter i Karlskoga och bygger här fem parhus i området med två lägenheter i varje hus. De tio lägenheterna är alla i markplan med tre rum och kök, med tillhörande uterum och carport.

Det känns jätteroligt att vi har företag som satsar och vill etablera sig på hyresmarknaden i Karlskoga. Vi har ett stort behov av just den här typen av bostäder, bland annat för att få rörelse på övriga bostadsmarknaden, säger Kalle Selander, näringslivschef på Karlskoga kommun.

Företaget Lekebergs Måleri & Entreprenad är nu i full gång med planeringen inför fortsatt byggande i andra områden i Karlskoga.

Vi fortsätter nu med samma koncept och kommer framöver att bygga fler hyresbostäder, men i andra områden i Karlskoga - till att börja med i Karlberg och sedan även i Stråningstorp. Vi märker tydligt att det finns en efterfrågan på den här boendeformen i Karlskoga, då vi redan nu har många som anmält sig som intresserade av de bostäder som vi planerar att bygga framöver, säger Björn Sahlqvist på Lekebergs Måleri & Entreprenad.